torstai 29. joulukuuta 2016

Epäasiallista argumentointia


Seurakuntayhtymien kiinteistöjohdon argumentointi on ollut ajoittain jopa epäasiallista. Asukkaat ovat kokeneet vastakkainasettelun diakoniatyön ja maanvuokrien välillä asiattomana. Pelkästään Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöpuolella työskentelee 36 ihmistä. Yhtä lailla voidaan sanoa maanvuokrilla maksettavan heidän palkkojaan. Yhtymän koneisto on raskas, ja diakoniatyön osuus yhtymän kokonaisbudjetista on mitättömän pieni. Hyvin epäasiallinen lausahdus tuli Vantaan kiinteistöjohtajalta, joka perusteli vuokrankorotuksia sillä, ettei heidän tarvitse piitata helsinkiläisistä, jotka eivät maksa Vantaalle edes veroja (!).

Kiinteistöjohto on myös vedonnut lehtisaarelaisten hyväosaisuuteen, koska moni asuu omistusasunnossa. Suurelle osalle suomalaisista omistusasunto on ainoa maallinen omaisuus, jonka velkaa maksetaan koko elämän ajan. Omaan kotiin satsataan perusturva, jota nykyiset vuokrankorotusehdotukset vakavasti horjuttaa. Suurin osa lähiön asukkaista asuu isoissa 60-luvun kerrostalokonmplekseissa. Lehtisaareen on muuttanut viime vuosina paljon nuoria perheitä, joille vuokrankorotusten suuruus aiheuttaa todellisen taloudellisen katastrofin. Lehtisaaressa on kirjava tulotaso, kuten on Lauttasaaressa tai Niemenmäessäkin. Perustelu, jossa vaikkapa
asukaspysäköintitunnus maksaisi jollain alueella 10 kertaa enemmän vain siksi, että sen alueen asukkailla todennäköisesti olisi varaa maksaa, ei ole toimiva perustelu.


                                                                 •∞• 

Ei kommentteja: